JavaScript ist in Ihrem Browser deaktiviert.

Der Funktionsumfang dieser Website ist dadurch reduziert. Um den Benutzungsumfang und den Komfort zu erhöhen, aktivieren Sie bitte JavaScript vorübergehend in den Browser-Einstellungen.
Sosiale temaer
Miljøet & TimoCom - Fremtidens trafikkmanagement

Samfunn

Som et fremtidsorientert selskap bruker vi også våre ressurser til å satse på sosiale prosjekter utenfor bedriften. TimoCom bidrar med støtte til følgende prosjekter:

DocStop – for en mer human arbeidsplass for yrkessjåfører

Med initiativet for bedre medisinsk omsorg for yrkessjåfører sørger DocStop for mer trafikksikkerhet langs motorveien. For „kun en sunn og frisk sjåfør er en trygg sjåfør“. Som partner for transportbransjen støtter vi denne aksjonen med full overbevisning.

Hvis en lastebilsjåfør får akutte smerter eller blir syk underveis, kan man ikke "bare gå til legen". Men DocStop har siden 2007 gjort alt for at det skal være mulig likevel. I Tyskland er allerede 700 partnere som klinikker, sykehus og legesentre med. 400 sjåfører bruker månedlig tilbudet fra den medisinske, mobile omsorg. Også utenlandske sjåfører som befinner seg på tyske veier får hjelp av DocStop-telefonen på 23 forskjellige språk.

Prosjektet vil bli utvidet til flere europeiske land og siden 2013 finns i Padborg/DK de fire første DocStop Info Points, som er støttet av den danske transportforbund ITD. Slik fungerer DocStop: Hvis det oppstår helsemessige problemer underveis, kan sjåfører enkelt og greit ringe DocStop-telefonen, som drives av ADAC Truck Service. Sjåføren beskriver hva som er problemet, hvor han befinner seg og strekningen han kjører, og får så vite hva som er nærmeste DocStop-partner på hans strekning og hvor man kan parkere i nærheten. Der får sjåføren umiddelbar behandling av en lege.

„Vi er glade for den raske og ukompliserte hjelpen fra TimoCom. Bidraget vil vi bruke til å etablere DocStop også utenfor Tyskland i nær fremtid." Det sier initiativtakeren til DocStop, Rainer Bernickel, tidligere politioverbetjent og Europakonsulent for trafikksikkerhet.

Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden

For sin innsats for trafikksikkerhet og yrkessjåfører mottar Rainer Bernickel Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden

Utmerkelse

Den 15. desember 2010 mottok Rainer Bernickel Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden "Bundesverdienstkreuz am Bande" for sin innsats for trafikksikkerhet og yrkessjåfører – spesielt for den velykkede innføringen av DocStop-initiativet.

Se filmen fra tildelingen

TimoCom støtter skoleprosjektet „Ut av dødvinkelen“

Spesielt engasjement er viktig for oss – og fortjener støtte. Derfor støtter vi arbeidet til Round Table, en frivillig organisasjon som driver opplysningsarbeid for forebygging av ulykker med skoleprosjektet „Ut av dødvinkelen“.

TimoCom støtter skoleprosjektet 'Ut av dødvinkelen'

Stadig vekk oppstår det ulykker når lastebiler svinger inn til høyre. „Ut av dødvinkelen“ vil gjøre så mange barn som mulig oppmerksomme på dette temaet i klassetrinn 3 og 4 i grunnskolen. I den praktiske delen av arrangementene kommer en lastebil med sjåfør til skolegården for å sensibilisere barna direkte for farene som kan oppstå i dødvinkelen. Her stiller hele klassen seg opp i dødvinkelen. Deretter kan et barn av gangen klatre opp i førerhuset og oppleve at man ikke lenger ser noen av de andre barna.

Siden 2006 har det blitt gjennomført over 500 slike arrangementer. Med støtten til prosjektet ønsker vi å bidra til at tallet blir enda høyere.

„Med TimoComs bidrag kan vi videreutvikle prosjektet og holde kostnadene så lave at vi kan fortsette å gjennomføre det.“

 
TimoCom støtter skoleprosjektet 'Ut av dødvinkelen' - © Round Table Tyskland

Den velgjørende forening St. Raphael Haus hjelper barn og unge fra hele verden

Å kikke ut over sin egen lille horisont er vår daglige oppgave. Men vi følger også med på det som skjer i våre nære omgivelser. Og en spesiell innretning har åpnet våre øyne og hjerter: St. Raphael Haus midt i Düsseldorf. Her sørger 73 medarbeidere dag etter dag for at nesten 100 barn og unge med svært ulike livshistorier kan finne et hjem.

St. Raphael Haus midt i Düsseldorf. 73 medarbeidere sørger dag etter dag for at nesten 100 barn og unge med svært ulike livshistorier kan finne et hjem

I de enkelte gruppene lærer de å leve sammen og samtidig utvikle et selvstendig perspektiv. Ekskursjoner, datakurs og musikkundervisning er viktig for å få en komplett oppdragelse, men dette dekkes ikke av statlige midler. Som Düsseldorf-bedrift vil vi gjerne gi vårt bidrag, og støtter en gang i året en aksjon som klatring, et danseprosjekt eller utflukter ut i naturen. Dessuten gir vi vårt helt personlige bidrag: På den årlige vårfesten støtter medarbeidere fra TimoCom barn og unge direkte på stedet.

Om St. Raphael Haus: Boinstitusjonen ble grunnlagt allerede i 1851 og fremmer fortsatt den dag i dag menneskelige og sosiale verdier. Det innebærer:

„Kjærlig menneskelig støtte, oppdragelse, omsorg, rådgivning, veiledning for mange utviklingstrinn og livssituasjoner, krisemestring og sosialt gruppearbeid.“

Uavhengig av nasjonalitet og religion er Sankt Raphael Haus åpent for alle barn som ikke får den støtten de trenger.

 
TimoCom støtter St.Raphael Haus i Düsseldorf
Transportleksikon

Transportleksikon – Svar rundt temaet transport

TimoCom kommuniserer på nettet

Følg oss

 
Jeg aksepterer, at denne side bruker informasjonskapsler til analyser, personaliseret innhold og reklame.